Selasa, 21 Mei 2013

BirtHDay FiRdaUs DaNial

21 May 2013

Tanggal 7hb Mei 2013..genaplah umur ank kedua Ina.....
Muhammad Firdaus Danial Bin Mohf Fauzi ..yg ke 8 thn....
Ina sambut dalam famili aje...
Ina buat skali dgn kakaknya Nur Natasha Adani Bt Mohd Fauzi...yg ke 9 thn...
Jadi Ina tempah 2 biji kek utk anak-anak tersayang Ina....











PeNCiL Box CaSe

21 May 2013

Pencil box ni Ina buat untuk anakanda tersayang.....
Satu untuk anak perempuan sulung.....Nur Natasha Adani Bt Mohd Fauzi....
Satu lagi... untuk anak kedua..lelaki..Mohammad Firdaus Danial Bin Mohd Fauzi...
Warna ..adalah dari permintaan anak-anak....





Selasa, 14 Mei 2013

Kopiah

14 Mei 2013

Kopiah ni adalah hadiah untuk hari guru...
Tak tau nk bagi apa tuk guru lelaki....jadi Ina buatkan kopiah tuk guru tu....
Saja Ina buatkn warna coklet....harap guru tu suka...warna coklet ..sesuai dipakai
dengan pelbagai warna lain....
Patern yang Ina buat ni pun..hentam je...janji ada corak bintang.....hehehe...
Harap-harap Sir Zul bekenan.....




Pandangan dari tepi...




Pandangan atas....

Pouch Bag

14 Mei 2013

Pouch Bag ni Ina tuka untuk Cal Swap satu group crochet
partner tu nk warna merah...dgn warna pepel...
Saiznye kecik je....6' x4'
Ina letak bunga saiz besar satu....


Letak bunga besar sekuntum...

 Buka penutup pouch bag...


lining dgn zip kat dalam



Kat tangkai zip letak bunga kecil sekuntum...

Inilah hasilnya Pouch Bag...

Pencil Box Case UnTuk Hari Guru

 14 Mei 2013

Pencil box ni Ina buat untuk hari guru untak 2 orang ank Ina
Ina menggunakan double yarn dan shell stith....
Satu tuk guru sekolah..satu lagi tuk guru KAFA.....



Yang ni tuk guru sekolah rendah




Yang ni pulak tuk guru KAFA...




Pencil Box case untuk hari guru.......